Total Pageviews

Sunday, January 16, 2011

Probleme cu tiroida? part2

Alimentatia corespunzatoare este importanta!!!

Cei care au probleme cu tiroida trebuie sa se hraneasca corespunzator si sa aiba activitate fizica regulata.
Persoanele care au probleme cu tiroida sunt predispuse la ingrasare, deaceea se recomanda iodul care favorizeaza arderea grasimilor.
Sursele alimentare de iod sunt: alge marine, peste (hering, morun, ton),nuci proaspete,cereale integrale, soia, paine din secara, lactate, carne,crustacee, fasole verde,oua, sardine. Alimentele isi pierd proprietatile prin fierbere sau preparare, deaceea se recomanda cat mai multe produse proaspete.

Un alt element care ajuta in reglarea glandei tiroide este zincul, care se poate gasii in lapte, peste, scoici, pasare,miel, vita si cereale integrale.

Sunt foarte bune si suplimentele alimentare cu continut de Zinc, Seleniu, Vitaminele A si D.

Se recomanda ca mancarea sa nu fie bogata in grasimi, sa se manance putin si des. Niciodata nu se mananca dupa ora 19, iar cea mai importanta masa sa fie micul de jun.

Se evita  sucurile carbogazoase, apele indulcite sau aromate, dulciurile, cafeaua, alcoolul, tigarile.
Si ca alimente se evita: varza, ridichiile,spanacul, piersicile, alunele si migdalele.

Retete naturiste:
1)Tinctura de nuci. Tratamentul se poate face, atat prin infuziile de frunze, cat si prin tinctura de nuci, cu rol profilactic in disfunctia hipotiroidiana. Tinctura se prepara prin fragmentarea nucilor si expunerea lor la soare, cu zahar, dupa care se adauga si alcool(atentie! foarte putin) pentru a impiedica fermentarea.

2)Tinctura de iod se aplica pe mijlocul claviculei si pe centrul sternului. Mod de administrare: zilnic, pe acelasi loc mentionat, pana cand pata creata de primele picaturi va fi absorbita de piele. Atunci se considera ca glanda a acumulat atata iod cat avea nevoie.

3)Cataplasme cu extract uleios de sanziene sau de sulfina galbena; cataplasme cu decoct de ace de brad aplicate pe fata anterioara a gatului.

ATENTIE
Nu se renunta la tratamentul alopat fara acordul medicului, chiar daca observati ameliorari.

Starea de spirit influenteaza rezultatele. Multe persoane au declarat ca la prima suparare, tratamentul si-a pierdut efectul.

2 comments:

  1. Nu stiu ce sa spun despre toate balariile astea. Eu am probleme cu tiroida de ani de zile, am ajuns la o greutate de 93 de kg la o inaltime de 1,72. Toata lumea rade de mine ca sunt o nesimtita care da mereu spargerea in frigider.
    Am incercat o sumedenie de tratamente, o multime de plante, absolut degeaba.
    Si mananc rar, am ajuns sa ma infometez, fara rezultat!

    ReplyDelete
  2. Cunosc multe persoane in situatia ta.
    Si eu am o mica problema cu tiroida. Chiar si atunci cand slabesc, imi ramane o gusa oribila.

    Insa trebuie retinut, dupa cum spuneam si in articol, faptul ca starea de spirit este medicamentul care conteaza 90 % in tratament.

    Stiu ca este dificil sa iti menti o stare buna de spirit, atunci cand toata lumea te critica, dar incearca sa te inconjori de oameni veseli si intelegatori. Alaturi de ei vei putea sa fii multumita, fericita si sa lupti cu problema ta.

    Importat este sa nu renunti niciodata si sa retii ca inamicul numarul unu pentru tine esti chiar Tu

    ReplyDelete