Total Pageviews

Saturday, February 2, 2013

Seminte, Nuci, Alune

Semintele sunt bogate in VitaminaE (antioxidant puternic) si grasimi sanatoase (mononesaturate si polinesaturate), continand insa si potasiu, seleniu, magneziu, calciu, fier, zinc, acizi grasi omega3(tin inima sanatoasa si ajuta la functionarea optima a creierului) si proteine.
Aceste contin fibre care ajuta sistemul digestiv, prevenind constipatia, scad nivelul colesterolului si tin sub control nivelul zaharului din sange.
Pentru a beneficia de toate proprietatile lor, la cele mai inalte niveluri, nucile si semintele ar trebui inmuiate in apa inainte de a fi consumate.
Imbunatatesc functiile creierului si vederea datorita profilului excelent de grasimi esentiale, vitamine si minerale ajuta mai ales in perioadele de oboseala intelectuala .
O portie de 50-70 de g de nuci, alune de padure, migdale, seminte de dovleac sau de floarea soarelui bine mestecate, impreuna cu un pahar de apa reprezinta o masa indestulatoare. E buna varierea sortimentelor consumate, pentru diversitatea de gusturi dar si de beneficiile fiecarui sortiment

Alunele de padure
- contin, magneziu, calciu, fier
- sunt bogate in vitamine B
- au un efect intens energizant.
- sunt indicate persoanelor cu probleme digestive si ale ficatului,
- ajuta in general si la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Arahidele
- sunt bogate in fibre, vitamine si minerale
- echilibreaza apetitul
- intareste inima
- intareste sistemul nervos
- arahidele prajite pot avea efecte neplacute, toxice chiar, asupra ficatului sau a stomacului
- arahidele proaspete previn aparitia cancerului
- lupta eficient si cu procesul de imbatranire.

Germenii de grau 
- doua linguri de germeni au 2,3 mg de vitamina E.

Migdalele
- au foarte multe flavonoide
- 28 de grame de seminte sunt echivalente cu o portie de brocoli gatit. 
- contin tocoferol, o forma de vitamina E (buna pentru piele)
- sunt bogate in vitamine, mai ales A si E
- contin proteine si fibre, fiind sarace in carbohidrati
- contin calciu, 20-25 de migdale continand aproximativ aceeasi cantitate de calciu cat un sfert de cana de lapte
- contin magneziu, mai mult decat cel din spanac si terci de ovaz, dar si cupru.
- 90% din grasimea din migdale este alcatuita din acizi mononesaturati
- antioxidantii continuti previn cancerul, bolile de inima si alte boli grave
- scad nivelul colesterolului rau
- amelioreaza durerile de stomac
- sunt bune pentru diabetici datorita indicelui glicemic scazut 
- mentin senzatia de satietate
- calciul previne osteoporoza si intareste oasele, dintii si muschii
- potasiul imbunatateste circulatia si confera mai multa energie
- fibrele previn bolile de inima, diabetul, constipatia, cancerul de colon si cel rectal
- proteinele ajuta sangele sa circule mai bine prin corp, astfel incat muschii si organele sa functioneze perfect.
- ajuta la controlul glicemiei
- reduc colesterolul rau
- reduc riscul bolilor de inima si chiar inflamatiile
- benefice pentru piele, par si unghii
- recomandate persoanelor care sufera de diabet sau de depresie

Mugurii de pin 
- 29 de grame de muguri de pin contin 2,6 mg de vitamina E

Nucile
- opt nuci pe zi mentin arterele sanatoase si previn aparitia atacului vascular cerebral
- bogate in potasiu, fosfor si magneziu
- indicate persoanelor care au probleme cu colesterolul
- indicate celor care se confrunta cu anemii ori depresii
- efecte de revitalizare a organismului.

Nucile caju
- au un continut bogat de calciu, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu si vitamina K
- abunda in grasimi mono-saturate 
- sunt excelente in dietele de detoxifiere de primavara
- reduc riscul de obezitate, de diabet, riscul bolilor de inima, dar si cel al depresiei.

Nucile macadamia
- sunt cele mai bogate in grasimi 
- au cel mai scazut nivel de proteine
- au un continut mare de fibre, calciu, fier si potasiu
- indicate persoanelor care au probleme ale pielii sau se confrunta cu caderea parului
- contin vitamina A si acid palmitoleic(grabeste metabolismul, accelerand arderile)

Seminte de canepa 
- sursa excelenta de aminoacizi
- imbunatatesc sistemul imunitar 
- protejeaza inima de boli
- incarcate cu o lista impresionanta de nutrienti
- au un echilibru perfect intre ratiile de omega 3 si omega 6
- contin 10 aminoacizi esentiali, fiind in proportie de 30% compuse din proteina pura
- au 40% fibre, cea mai mare cantitate gasita in vreun aliment
- previn multe forme de cancer, boli de inima si Alzheimer ori Parkinson.

Seminte de chia
-
pline de fibre, proteine, nutrienti si diversi antioxidanti, dar si calciu
- stabilizeaza nivelul zaharului din sange
- scade riscul de boli cardiovasculare 
- au in proportie de 34% acizi grasi omega 3
- au de 30 ori mai multi antioxidanti decat afinele
- au de 6 ori mai mult calciu decat laptele integral
- au de 3 ori mai mult fier decat spanacul
- au de 15 ori mai mult magneziu decat broccoli
- au de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul
- au cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul 
- au cu 25% mai multe fibre decat inul.
- absorb foarte multa apa si se maresc in stomac mentinand senzatia de satietate
- doua lingurite furnizeaza organismului aproximativ 7 grame de fibre, 4 grame de proteine, 205 miligrame de calciu, 5 grame de omega 3, plus alte vitamine, minerale si antioxidanti. 
- au un indice glicemic mic 
- sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet
- ajuta la scaderea nivelului de colesterol
- intaresc sistemul imunitar 
- grabesc regenerarea celulelor.
- nu sunt recomandate pentru persoanele care au o tensiune arteriala mica, deoarece pot agrava afectiunea. 
- incetinesc absorbtia de carbohidrati si ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.  

Seminte de dovleac
- bogate in proteine, fier si zinc
- sunt o sursa excelenta de magneziu
- stabilizeaza nivelului de zahar din sange
- ajuta la construirea unor oase mai puternice 
- reduce stresul
- au multi fitosteroli care amelioreaza simptomele prostatei marite si dificultatile in urinare
- previn declansarea cancerului de prostata la barbati
- bogate in omega 3 si zinc
- reduc procesele inflamatorii, artrita si osteoporoza
- stabilizeaza nivelului de colesterol
- imbunatateste sistemul imunitar 
- lupta impotriva cancerului
- sunt o sursa excelenta de magneziu
- au un continut mare de uleiuri
- inlatura parazitii intestinali
- ajuta in unele afectiuni ale stomacului
- ar trebui consumate pe stomacul gol sau intre mese

Seminte de floarea soarelui
- 29 g de seminte prajite contin 7,4 mg de vitamina E si are 165 de calorii 
- 29 g de ulei de floarea soarelui contine 5,6 mg de vitamina E si are 120 de calorii
- au cocteilul perfect de fitochimicale pentru a ajuta in pierderea kilogramelor
- fac posibila o buna digestie
- bogate in acid folic
- contin grasimi bune, vitamina E, seleniu si cupru, elemente esentiale pentru o inima sanatoasa si pentru prevenirea distrugerii celulare
- ajuta la inlaturarea stresului
- intaresc sistemul cardiovascular si pe cel nervos
- sunt bogate in vitamine din complexul B, in vitamina A si in minerale precum magneziul, fierul sau potasiul, au un continut mare de seleniu si zinc.

Semintele de in
- bogate in acizi grasi omega-3, proteine si fibre
- scad colesterolul
- lupta impotriva bolilor de inima
- previn aparitia artritei si chiar a Parkinsonului 
- inlatura crampele menstruale 
- lupta cu infertilitatea  
- reduc aspectul neplacut al celulitei
- alina durerile de incheieturi 
- grabesc recuperarea dupa antrenamente fizice intense 
- regleaza digestia datorita continutului de fibre si grasimi esentiale

Seminte de papaya
- sunt pline de acid oleic si palmitic
- previn cancerul 
- detoxifica ficatul

Seminte de susan
- sunt bogate in calciu, magneziu, fier, zinc, vitamina B1 si fosfor
- micsoreaza tensiunea 
- previn afectarea ficatului de catre diverse toxine
- previn artrita, astmul, migrenele, durerile asociate ciclului menstrual, neplacerile menopauzei si ale osteoporozei

No comments:

Post a Comment