Total Pageviews

Sunday, January 16, 2011

Parul

Schimbarile atmosferice de la ninsoare, vant pana la soare, fumul de tigara si in special multe dintre produsele si tratamentele cosmetice lipsesc parul de vitalitate si stralucire, in final ducand la despicarea varfurilor.
O data varfurile despicate, crapatura va urca inspre radacina, ducand la caderea firului de par.
Recomnadat este sa se mearga la coafor, imediat ce se observa despicarea firului, fiind necesara o indepartare a firelor crapate.
Pentru ingrijirea parului se recomanda o taiere de 1centimentru, o data la 6 luni.
Parul se tine desfacut cat mai des, deoarece elasticele de par deterioreaza firele de par, in timp.

Balsam preparat in casa
Se amesteca 2lingurite de miere cu 2 doua galbenusuri, dupa ce s-au amestecat se adauga o lingurita de suc de lamaie sau de otet. Dupa ce au fost bine mixate, se picura 2 lingurite de ulei de masline, putin cate putin, ca la maioneza.
Pasta obtinuta se aplica pe raul spalat si se tine aproximativ 30 de minute, capul fiind acoperit cu un prosop incalzit.
Pentru un efect sporit, parul se clateste cu infuzie din sovarf, salvie si urzica.
Tratamentul se efectueaza saptamanal.

Parul predispus la despicarea varfurilor, are nevoie de o atentie speciala. Se aplica des masti de hranire si redare a supletii.
Retete:
1) Se amesteca 40ml ulei de ricin cu 20ml ulei de masline si se toarna peste un amestec de 10g cimbru, 10g rozmarin si 10g frunze de urzici. Se pun intr-un bol si se lasa doua zile la macerat.
Se strezoara printr-o sita fina, presand plantele. Lichidul obtinut se intinde pe par si pe scalp. Apoi se infasoara capul intr-o folie de plastic peste care se va pune un prosop incalzit. Se lasa sa actioneze timp de doua ore.

2) Se aplica o masca preparata din doua galbenusuri proaspete si 50 ml de bere. Se intinde masca pe par, se maseaza totodata si scalpul, se acopera capul cu un prosop si se lasa 30 de minute.

No comments:

Post a Comment