Total Pageviews

Monday, January 17, 2011

Pentru dureri de gat

Se face gargara de 2-3 ori pe zi cu apa calda, in care s-a picurat ulei de lamaie. Se pun 3 picaturi de ulei de lamaie la 100 ml apa.

Se pune un varf de cutit de seminte de ardei iute intr-un sfert de cana (50ml) de apa clocotita, se lasa vreme de 20 de minute, apoi se indulceste cu putina miere. Se bea cu inghitituri mici, lasand sa alunece lent pe gat. Efectele sunt instantanee,

Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie din amestec de flori de soc, menta si salvie, in parti egale.

Laptele are proprietati calmante iar ceapa antibacteriale. In plus, acest amestec inseamna un aport important de vitamina C.

Miere cu suc de lamaie: Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Sucul de lamaie cu miere se poate folosi si ca atare, fara alt lichid.

Se fac inhalatii cu ulei de pin si/sau menta. Se fierb doua cani de apa, se toarna intr-un bol de portelan, se adauga 3-4 picaturi de ulei, se acopera capul cu un prosop si se inhaleaza aburii 5-10 minute. Se repeta procedeul dupa cateva ore.

Un gălbenuş de ouă se amestecă într-o ceaşcă cu apă călduţă şi se bea.

Dizolvati o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar de apa calda (cat de calda puteti suporta), faceti gargara cat mai adanc, apoi scuipati. Repetati procedeul din ora in ora.

Pentru o gargara mai "energica", puneti 10-20 de picaturi de sos Tabasco (e foarte iute), intr-un pahar de apa. Paprica (boiaua) folosita la prepararea acestui sos contine o substanta numita capsaicina, care a ctioneaza contra virusilor. Odata gargara terminata, scuipati repede solutia. Exista riscul unei iritatii gastrice.

Fructe de soc se fierbe în apă, se îndulceşte cu miere şi se bea.

Antiseptic si bactericid, otetul de mere usureaza si durerile de gat. Amestecati o lingura de otet de mere cu o lingurita de miere, diluati-le cu apa calda si faceti gargara.

Se taie cotorul din varză, se zdrobeste cu sucitoarea pînă se înmoaie. Varza astfel prelucrată se aplică în jurul gâtului şi se acoperă cu o cârpă de lână. Varza se poate fierbe pentru a fi mai moale.

Se încălzeste untură într-o tâgaie (puteţi lua de ulei) pâna devine fierbinte. Cu acest fluid fierbinte se îmbibă o cîrpă de lână cu care se acopera gâtul; încercati sa puneti cît de cald se poate (cît sufera pacientul) în jurul gâtului. Se acoper cu o eşarfă si se lasă peste noapte.

Brânza se întinde în mod egal pe o batistă, acesta se aplică în jurul gâtului , se fixeaza cu o eşarfă şi se ţine câteva ore, de preferat peste noapte.

Cartofii se fierb, se zdrobesc, se întind pe o batistă, care se aplică in jurul gâtului şi se fixează cu un şal. Aveţi grijă, ca cartofii să nu fie prea fierbinte - pericol de arsuri.

No comments:

Post a Comment