Total Pageviews

Wednesday, January 30, 2013

Alimente ce contin fibre

Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. 
Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea generala a organismului.
- accelerează tranzitul intestinal
- ajuta la detoxifierea organismului
- ajuta la eliminarea grasimilor prin scaun
- previn constipaţia
- previn cancerul de colon
- reduc nivelul zaharului din sange
Consumul insuficient de fibre alimentare imbolnaveste colonul si favorizeaza acumularea toxinelor, generand probleme la nivelul fiecarui organ 



Alune = 3 grame/3 linguri
Avocado = 10 grame
Banana = 2,4 grame/buc medie
Broccoli = 4,4 grame/cana
Capsuni = 3grame/cana 
Cartof cu coaja = 2,5 grame
Curmale = 6,4 grame
Nuci = 3 grame/3linguri
Fasole Neagra = 15 grame/cana
Fasole Verde = 9 grame/portie medie 
Faina de grau integrala = 11,7 grame
Legumele = între 3-5 grame
Linte = 15 grame/200grame 
Mazarea = 7,7 grame 
Mar cu coaja =  3,5 grame
Migdale = 3 grame/50grame
Morcovii = 3,7 grame
Orez Brun = 3,5 grame/cana 
Pastarnac = 6 grame/cana 
Paste Integrale = cantitate foarte mare
Perele = 2,4 grame
Porumb = 3,5 grame
Portocala = 3,6 grame/buc medie 
Pruna = 1gram/bucata 
Rodia = 5,1 grame
Smochine = 6,4 grame 
Spanac = 4,2 grame/cana
Struguri = 12 grame/cana
Taratele = 48 grame
Varza = 2,9 grame
Varza de Bruxelles = 4,6 grame/cana
Zmeura = 6grame/cana  
 

No comments:

Post a Comment