Total Pageviews

Saturday, January 12, 2013

Hipertensiunea (part 2)


Alimente interzise:
- lapte integral, branzeturi sarate si grase;
- carne grasa, viscere, vanat, peste gras sau sarat, conserve de peste sau carne, afumaturi;
-  oua cantitate crescuta (mai ales galbenusuri), oua tari, omleta, jumari, ma­ioneza;
-  grasimi animale in cantitate crescuta (unt, untura, frisca, smantana, seu, slanina), grasimi prajite;
- paine cu sare si paine neagra;
- fainoase preparate cu sare si in cantitate mare;
- branzeturi: grase, sarate, fermentate;
- sosuri: cu grasimi prajite, cu zeama de carne, cu mustar sau maioneza;
-  legume si zarzavaturi care contin mult sodiu (telina, spanac, varza acra, muraturi);
- dulciuri preparate cu bicarbonat, cu unt si galbenus de ou, cu ciocolata sau cacao;
- bauturi alcoolice, cafea, ceai tare, lichide in exces;
- condimente: sare mai mult decat este prescris, piper, ardei iute, boia de ardei, hrean, mustar, ceapa, usturoi.

Cel mai cunoscut tratement este ceaiul de paducel , doua cani pe zi, nu mai mult de 30 de zile consecutiv.
Se mai folosesc ceaiurile diuretice de coada calului, matase de porumb sau cozi de cirese.
Daca hipertensiunea este cauzata de stres, se recomanda 30 de picaturi de tinctura de valeriana seara la culcare sau o cana de infunzie de flori de tei.

In cazul in care aveti puseuri tensionale si nu aveti dreptul la tratament medicamentos puteti incerca asta:
- se pregatesc doua vase, unul cu apa fierbinte si unul cu apa rece. Se introduc alternativ picioarele in apa calda, cate 3 minute, si in apa rece, un minut, repetand de 3-4 ori. Veti constata o rapida ameliorare.

No comments:

Post a Comment