Total Pageviews

Saturday, January 12, 2013

Tratamente pentru maini cu pielea uscata si crapata

1)
Se pune intr-un vas si se incalzeste putin. Se tin mainile in vas timp de 10-15minute, apoi puneti-va manusi de bumbac, stati cu ele toata noaptea. Efect: pielea mainilor devine catifelata.
2)
Dupa fiecare spalare pe maini, ungeti pielea cu crema de galbenele sau de aloe vera.
3)
Daca nu sunt doar crapate ci si patate, efectuati urmatoarea operatiune. Cand va spalati pe maini, amestecati sapunul cu putin zat de cafea. Frecati usor si la final, tamponati cu un prosop. Mainile isi vor recapata catifelarea si se vor albi.
4)
Tineti mainile intr-un vas in care ati pus decoct din cateva frunze de telina, foi de dafin si de nuc.
5)
O data sau de doua ori pe saptamana, in functie de gravitatea situatiei, tratati-va mainile cu o masca hidratanta. Preparati-o dintr-un galbenus de ou, miere, zeama de lamaie si pulpa de avocado. Aplicati-o pe maini si pe unghii si lasati-o sa actioneze cel putin 15 minute.
6)
Incercati si crema facuta in casa. Amestecati glicerina si lamaie in parti egale si ungeti-va mainile cu acest produs de 3-4 ori pe zi.

Este important sa evitati, pe cat posibil, contactul direct cu agentii externi agresivi: detergenti de spalat vase, detergenti de rufe, clor, praf, substante chimice, etc. Aveti grija si folositi, de fiecare data, manusi de protectie.
Pentru spalarea mainilor, alegeti sapunuri delicate, cu pH neutru, fara ingrediente agresive, cum este sulfat laureth-ul. Bine ar fi sa optati pentru cele care contin si miere, ulei de masline sau alt ingredient puternic hidratant si perfect natural.
Dupa spalare, uscati-va intotdeauna bine mainile - prin tamponare, nu prin frecare - pentru ca apa care ramane le poate face si mai aspre.

(revista Sana)

No comments:

Post a Comment