Total Pageviews

Sunday, January 20, 2013

Fructe, Legume, Peste, Carne si Lactate



1 - Merele si perele
  • reduc nivelul colesterolului din sange
  • ajuta la digestie
  • contin multe vitamine si minerale: betacaroten, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, iod, fosfor si potasiu
  • perele stimuleaza secretia hormonilor tiroidieni
  • fortifica sistemul imunitar
  • au efect antiinflamator
  • te ajuta sa-ti refaci fortele
  • au un usor efect laxativ si diuretic
2 - Bananele
  • sunt o sursa bogata in proteine si potasiu
  • au calitati energizante importante
  • te ajuta sa lupti impotriva insomniei, depresiei si problemelor premenstruale
  • contin antioxidanti, beta-caroten si vitamina C
  • contin vitamina B6, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si la buna functionare a sistemului nervos
  • o hrana excelenta in perioadele de convalescenta - sunt usor de digerat si fac pofta de mancare
  • bananele foarte coapte diminueaza simptomele neplacute provocate de diaree
3 - Pestele (somon, sardele)
  • ajuta memoria si alte functii ale creierului
  • previne aparitia bolilor de inima
  • previne aparitia cheagurilor de sange
  • reduce riscul aparitiei cancerului
  • reduce riscul atacurilor cerebrale
  • cercetarile arata ca acizii grasi Omega-3 ajuta la ameliorarea artritei reumatoide
  • folosit in tratarea bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul, dermatitele si eczemele
  • contine vitamina E cu efect antioxidant
  • reprezinta una dintre cele mai bune surse de seleniu mineral, element care previne aparitia cancerului
  • carnea anumitor specii de peste contine triptofan, un aminoacid care ajuta in cazul tulburarilor de somn
4 - Sfecla
  • intareste sistemul imunitar si curata organismul de toxine
  • are un nivel ridicat de antioxidanti
  • se crede ca stimuleaza memoria si concentrarea
  • intareste rinichii, vezica biliara si ficatul
  • previne aparitia pietrelor la rinichi
  • atenueaza problemele menstruale, in special anemia cauzata de ciclurile abundente
5 - Fructele de padure
  • coacazele negre, murele, coacazele rosii si afinele curata sangele si ajuta la circulatie
  • afinele ajuta la vindecarea infectiilor renale, ale vezicii biliare si ale tractului urinar
  • coacazele negre ajuta la tratarea infectiilor respiratorii
  • capsunile pot sa atenueze ridurile, dar si inflamatiile articulare
  • celuloza din fructele de padure ajuta digestia
  • au un bogat continut antioxidant
  • contribuie la refacerea si sanatatea celulelor
6 - Broccoli
  • multi cercetatori considera ca ajuta la combaterea cancerului de intestin
  • contine sulfurafan, substanta care detoxifica organismul si previne aparitia cancerului, a bolilor respiratorii si a bolilor de inima
  • consumata de mama in timpul sarcinii, previne aparitia sindromului spina-bifida, la fat
  • elibereaza serotonina, o substanta existenta in creier si responsabila de starea noastra de spirit, a carei lipsa determina aparitia depresiilor
  • mentine sanatatea pielii
7 - Varza
  • indeparteaza problemele stomacale si indigestia. Sucul de varza, consumat zilnic pe o perioada mai lunga de timp, poate vindeca ulcerul stomacal
  • are efect laxativ
  • sucul de varza revigoreaza tenul si previne aparitia acneei, in cazul persoanelor cu o piele sensibila
  • curata ficatul - cine nu a auzit de faimosul "tratament cu zeama de varza pentru mahmureala"?!
  • intareste sistemul imunitar
8 - Morcovii
  • ajuta la buna functionare a ficatului, mai ales consumati sub forma de suc
  • au un bogat continut de betacaroten (pe care organismul il transforma in vitamina A, folosita la intarirea sistemului imunitar)
  • protejeaza si fortifica atat sistemul respirator, cat si pe cel digestiv
  • ajuta la intarirea dintilor, oaselor si parului
  • betacarotenul are un efect curativ in cazul bolilor de piele, cum ar fi eczemele, dermatitele si acneea (sucul de morcov se bea zilnic, in amestec cu suc de mar)
  • se crede ca imbunatatesc vederea, mai ales pe timpul noptii
  • reduc riscul aparitiei cancerului
  • contin zaharuri naturale, care dau energie
  • maresc cantitatea de lapte, in cazul femeilor care alapteaz
9 - Carnea de pasare
  • carnea de pasare este slaba, oferindu-ti astfel necesarul de proteine de origine animala, fara sa castigi kilograme in plus; proteinele ajuta la refacerea tesuturilor, a hormonilor si a enzimelor
  • intareste sistemul imunitar
  • previne aparitia anemiei
  • contine tot complexul de vitamine B
10 - Usturoiul
  • te ajuta sa lupti impotriva racelilor si a infectiilor virale
  • ajuta la curatarea ficatului
  • intareste sistemul imunitar
  • reduce hipertensiunea arteriala
  • contine sulf, care inhiba dezvoltarea tumorilor
  • are proprietati decongestionante, fiind util in cazul problemelor respiratorii
11 - Mierea
  • efect antiseptic
  • efect energizant
  • intareste sistemul imunitar
  • diminueaza efectele alergiei la fan
  • stimuleaza eliberarea serotoninei, care are un efect relaxant asupra psihicului
  • are un bogat continut de minerale si vitamine (vitamina C si complexul de vitamine B)
12 - Soia si tofu (branza de soia)
  • bogata in proteine (spre deosebire de proteinele animale, proteinele vegetale reduc hipertensiunea si nivelul colesterolului)
  • cercetarile sugereaza ca soia poate preveni cancerul de san, cancerul cervical, cancerul ovarian si cancerul de prostata, boli influentate de dezechilibrul hormonal
  • ajuta la reducerea simptomelor cauzate de sindromul premenstrual
  • are un continut bogat in celuloza
  • are un efect energizant, ajutandu-te astfel sa depasesti starile de oboseala
13 - Fructele de mango si papaya
  • au un bogat continut antioxidant, de betacaroten
  • intaresc sistemul imunitar
  • au un puternic efect detoxifiant
  • ajuta la intarirea unghiilor
  • ajuta la digestie
  • pot reduce balonarea si constipatia
14 - Fasolea si lintea
  • contin fito-estrogeni sau estrogeni vegetali. Acestia ajuta la reglarea ciclului menstrual si indeparteaza simptomele neplacute provocate de menopauza. Sunt folosite din ce in ce mai mult in terapia de substitutie hormonala.
  • contin fier, potasiu, magneziu, seleniu, calciu si acid folic
  • refac flora intestinala
  • reduc nivelul colesterolului
  • lintea contine vitamine din complexul B, care ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale
  • au efect antiinflamator, fiind utile persoanelor care sufera de artrita reumatoida
  • cercetari recente sugereaza ca reduc riscul aparitiei cancerului la san si a fibromului uterin
15 - Uleiul de masline
  • contine acizi grasi esentiali, care indeparteaza tesutul adipos nedorit
  • previne aparitia bolilor de inima
  • reduce hipertensiunea si nivelul colesterolului din sange
  • ajuta la mentinerea fertilitatii
  • imbunatateste aspectul pielii prin refacerea stratului de colagen
16 - Ardeii
  • au un continut bogat in vitamina C si betacaroten (mai ales ardeii capia)
  • contin zinc, care intareste sistemul imunitar
  • previn aparitia atacurilor cerebrale si a cancerului
  • sunt energizanti
  • contin magneziu, necesar pentru o buna functionare a glandei suprarenale
  • contribuie la stimularea digestiei, consumarea lor fiind indicata in caz de constipatie
17 - Fructele de mare
  • curata organismul de substantele toxice
  • au un continut bogat in proteine
  • contin potasiu, substanta cu ajutorul careia poate fi tinuta sub control tensiunea arteriala
  • ajuta rinichii si sistemul nervos
18 - Semintele de floarea-soarelui
  • constituie o sursa bogata de acizi grasi Omega-3, necesari pentru regenerarea celulelor sanatoase
  • reduc riscul aparitiei bolilor de inima
  • impiedica formarea cheagurilor de sange
  • hranesc pielea si protejeaza de afectiunile reumatice
  • ajuta la vindecarea ranilor, favorizand dezvoltarea tesuturilor tinere
  • ajuta la buna functionare a prostatei
  • previn constipatia si curata sistemul digestiv
19 - Nucile, migdalele, alunele
  • contin vitamina E, care previne aparitia bolilor de inima
  • complexul de vitamine B fortifica sistemul nervos
  • nucile si migdalele contin calciu, care intareste oasele, parul si dintii
  • au efect antiinflamator, reducand simptomele artritei reumatoide
  • previn aparitia iritatiilor pielii, cum ar fi eruptiile si eczemele
  • nucile de cocos au un continut bogat de acid folic, care, in timpul sarcinii, previne aparitia afectiunii spina-bifida la fat
20 - Ovazul
  • imbunatateste digestia
  • calmeaza gastritele si iritatiile stomacale
  • reduce absorbtia carbohidratilor in sange, ceea ce stabilizeaza nivelul zaharului din sange, fiind astfel util mai ales diabeticilor
  • previne schimbarile bruste de dispozitie
  • poate ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen si reduce retentia de apa in organism
  • are un bogat continut de fier - element esential pentru sanatatea globulelor rosii din sange -, acesta prevenind aparitia anemiei
  • stimuleza secretia hormonilor tiroidieni
21 - Spanacul
  • contine calciu, care intareste oasele, dintii si gingiile
  • fortifica sistemul imunitar
  • previne si vindeca anemia
  • previne, usureaza si vindeca starile de constipatie
  • reduce hipertensiunea
  • exista o posibila legatura intre consumul spanacului si imbunatatirea vederii
  • contine magneziu si mangan, substante benefice pentru persoanele care sufera de osteoartrita
22 - Rosiile
  • contin multa apa, ajutand astfel la hidratarea sistemului digestiv
  • au un continut bogat in salicilati, substante asociate cu un risc redus de aparitie a bolilor de inima, prevenind cresterea vascozitatii sangelui
  • contin licopen (substanta ce se gaseste in rosiile gatite si care previne infertilitatea masculina si cancerul de prostata)
  • contin toate vitaminele antioxidante, plus zinc - ajutand astfel la intarirea sistemului imunitar contra infectiilor si reducand riscul aparitiei cataractei, bolilor de inima, atacurilor cerebrale si cancerului
  • reduc inflamatia ficatului
23 - Cresonul (untisorul)
  • contine vitamine antioxidante: betacaroten si vitaminele C si A; de asemenea, are un bogat continut de zinc
  • atenueaza problemele respiratorii, cum ar fi racelile, guturaiul, sinuzita si infectiile faringiene
  • reduce riscul aparitiei bolilor de inima, atacurilor cerebrale, cataractei si cancerului
  • fierul intensifica oxigenarea sangelui si reduce anemia
  • reprezinta un antiseptic si un antibiotic natural
  • regleaza tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului din sange
  • reduce starea de stres
  • intareste oasele, dintii, muschii, inima si sistemul nervos
  • benefic in afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul
24 - Iaurtul
  • protejeaza sanatatea intestinelor si a stomacului
  • reface flora intestinala, dupa tratamentul cu antibiotice
  • reduce sensibilitatea persoanelor predispuse la probleme digestive si ajuta la vindecarea acestora
  • reduce riscul osteoporozei si al infectiei cu candida; de asemenea, previne aparitia infectiilor bacteriene
  • diminueaza nivelul colesterolului din sange 
sursa avantaje.ro

No comments:

Post a Comment