Total Pageviews

Wednesday, January 16, 2013

Regimul hipercaloric

Este o dieta cu indicatii precise: toate formele de denutritie (diaree cronice, supuratii, albuminurii, stari febrile prelungite, glicozurii, hipertiroidism, neoplasme, tuberculoze), munci grele, perioada de crestere sarcina sau lactatie.
Regenereaza tesuturile, restabileste metabolismul normal si completeaza peirderile.

Ratia hipercalorica se va realiza in special pe seama glucidelor si grasimilor (fainoase combinate cu dulciuri, dulceata, miere, undelemn, unt etc).

ALIMENTE
Proteine: oua,peste(in special somon),carne alba si rosie,lactate(in special lapte de capra)
Fructe: in special banane, confiate (au mai multe calorii), pere, mere, ananas, portocale, piersici, prune, fructe de padure
Fructele cu coaja lemnoasa (alune, nuci, migdale etc.) Aceste fructe sunt extrem de benefice, alcatuind o gustare extrem de sanatoasa si de eficienta in procesul de ingrasare.
Legume: fasole, cartofi, mazare, porumb, morcovi, sfecla, brocoli, conopida, dovlecei
Cereale integrale
Paine integrala
Nuci
Seminte

SFATURI
Arde mai putine calorii decat consumi!
Mancati de 5 ori pe zi, la aceleasi ore.
Consumati ulei. Cele mai sanatoase sunt cele nerafinate (extravirgine) cum ar fi uleiul de masline, de nuca de cocos, de rapita, de palmier si desigur, untul. Uleiuri mai putin sanatoase dar totusi acceptate intr-o cura de ingrasare sunt cele bogate in acizi grasi omega-6 cum ar fi: uleiul de floarea soarelui sau cel de alune.
La fiecare masa, mancati paine integrala, fulgi de cereale integrale, biscuiti integrali, orez integral, malai, paste, legume dulci.
Mancati fructe de doua ori pe zi, in doua gustari separate. Nu aveti cum sa ajungeti la exces, iar cele care contin amidon, cum e banana, participa la formarea masei musculare.
Beti shake-uri, lapte sau suc in loc de cafea, ceai sau sucuri dietetice
Fara sa trageti de greutati, nu va ingrasati. Sunt de preferat greutatile cat mai mari (la limita suportabilitatii) si miscarile lente.Daca respectati la 4 sedinte de sport pe saptamana, primele rezultate se vad abia dupa 3 luni
Aveti nevoie de odihna. Creierul va folosi toate resursele din hrana pentru activitatea intelectuala.In plus, fara odihna, corpul isi va folosi resursele pentru a reface structurile degradate din cauza oboselii.

EVITATI
-produsele de patiserie, prajiturile, carnurile procesate, margarina, snacks-urile.
-pepenii
-castravetii
-stresul
-lipsa somnului

No comments:

Post a Comment