Total Pageviews

Friday, January 18, 2013

Alimente cu rol detoxifiant

Detoxifierea organismului trebuie facuta periodic pentru ca din cauza produsilor de metabolism, a alimentatiei, stresului, lipsei sportului si ritmului haotic de viata organismul se impregneaza cu toxine, acestea acumulandu-se mai ales in tesutul adipos.

Alcoolul si tigarile, distrug organismul, deoarece se depun pe ficat si plamani. Cancerul la plamani si ciroza sunt bolile cele mai frecvente care-i afecteaza pe alcoolici si fumatori.
Bauturile racoritoare, tip cola, si energizantele consumate in cantitate enorma, fac ravagii prin continutul mare de toxine pe care il contin.
Medicamentele de sinteza luate regulat, la cea mai mica indispozitie, creeaza dependenta si distrug ficatul, rinichii si alte organe. 
Produsele cosmetice din magazine la care se apeleaza des si fara discernamant contin, de asemenea, toxine care, in contact cu pielea, intra in organism si nu fac bine.
Odorizantele si produsele de curatenieintroduc in organism toxine, afectand in principal ficatul si plamanii. Ar trebui inlocuite cu otet, sare, bicarbonat, spirt medicinal pentru curatenie si coji de citrice ori alte fructe sau crengute si flori de camp pentru improspatarea aerului.

Fructele si legumele, au in compozitia lor o mare cantitate de apa, speciala, pura, bogata in vitamine si saruri minerale.
Mancati totul crud: ceapa, morcovii, anghinarea, sparanghelul, broccoli, varza, napii, varza de Bruxelles, usturoiul, turmericul, oregano si multe altele. Daca mai si combini aceste alimente, puterea lor se va amplifica. Majoritatea celor mentionate sunt bogate in sulf, care ajuta ficatul sa elimine substantele toxice.


Apa este cel mai puternic detoxifiant, ieftin si la indemana tuturor, care curata interiorul organismului uman. Nu numai ca potoleste setea, dar are si rol de detergent.

Anghinarea trebuie neaparat consumata in cazul in care in ultima perioada nu ai avut o alimentatie prea sanatoasa. Este plina de antioxidanti si fibre, ajutand corpul sa digere acizii grasi. Stimuleaza si functiile ficatului, astfel incat corpul sa nu contina multe toxine.

Ananasul favorizeaza arderea grasimilor, curata tesuturile si elimina excesul de apa din organism.

Avocado este una dintre cele mai bune fructe. O jumatate de avocado, iti aduce 20% din necesarul de fibre pentru o zi intreaga si integral cantiatea de grasimi sanatoase si omega 3. Ajuta la lubrifierea peretilor intestinali si, astfel, la eliminarea mai rapida a toxinelor.

Afinele se numara printre fructele cu cel mai mare numar de antioxidanti. Un plus este faptul ca isi pastreaza toate proprietatile si daca sunt congelate sau tratate termic.

Broccoli este o mina de aur in ceea ce priveste vitamina C, o jumatate de cana asigurand 80% din doza zilnica administrata. La aceasta se adauga sulf si antioxidanti care fac din broccoli un antiviral natural. Stimuleaza enzimele tractului digestiv.

Ceapa, alba sau rosie, dar neaparat cruda, se recomanda mai ales, fumatorilor, deoarece are darul de a micsora simtitor riscul de cancer pulmonar. De mirosul de ceapa si usturoi se scapa usor strivind intre dinti o boaba de cafea sau frunze de patrunjel.

Castravetii contin 95% apa, o apa speciala, pentru ca e plina de vitamine B3, B9, B6, A, E si saruri minerale cum ar fi potasiul, magneziul si calciul dar si enzime benefice pentru digestie. Castravetii spala rinichii de sarurile depuse prevenind in acest fel, formarea calculilor. Consumul a macar o jumatate de kg de castraveti pe zi mentine sanatatea si stimuleaza activitatea rinichiului, stimuland eliminarea apei din corp.

Cartofii dulci sunt mai plini de antioxidanti, in special beta-caroten. Sunt ideali in alimentatia copiilor.

Ceaiul verde necesare pentru mentinerea sanatatii organismului uman, a organelor sale si pentru a elimina toxinele din organism. Ceaiul verde nu este doar o bautura gustoasa care te ajuta sa slabesti, ci si una bogata in antioxidanti care feresc organismul de infectii.

Ciupercile sunt una dintre cele mai complete si sanatoase surse de proteine, concurand cu succes carnea. Previn cancerului de san si regleaza nivelului de estrogen la femei.

Dovleacul este o foarte sanatoasa sursa de fibre si proteine. La aceasta se adauga antioxidanti, dar si mult potasiu care ajuta la reglarea presiunii sanguine si este un detoxifiant natural. 

Fasolea este plina de antioxidanti, fibre si minerale. In plus are multe proteine de foarte buna calitate. Are capacitatea de a te tine satul multa vreme.

Fasolea neagra, la fel ca cealalta varietate, are multi antioxidanti dar si magneziu, care mentine buna fuctionare a muschilor si a nervilor.

Fructele: acestea sunt foarte bogate in lichid, ceea ce ajuta organismul sa elimine toxine. Sunt si usor de digerat si sunt bogate in antioxidanti, nutrienti, fibre si multe vitamine importante, precum vitamina C.

Ghimbirul Prea multe grasimi si alcool pot cauza probleme sistemului digestiv, iar daca vrei sa previi acest lucru, adauga niste ghimbir in dieta. Acesta nu numai iti va alunga senzatia de greata, ci te va ajuta sa ai si o digestie mai buna. Are antioxidanti pentru un sistem imunitar puternic.

Iaurtul grecesc este un adevarat aliment minune. Este bogat in probiotice, bacterii care iti imbunatatesc digestia si imunitatea.

Kiwi este o sursa excelenta de vitamina C si este aproape la fel de bogat in potasiu ca si banana

Lapte degresat este principala sursa de calciu, vitamine din grupul B, care sustin activitatea creierului. Laptele aduce si un aport vital de vitamina D, care stimuleaza imunitatea generala a organismului.

Lamaia este bogata in vitamina C, benefica pentru piele, eliminarea radicalilor liberi si pentru intarirea sistemului imunitar. Otetul ar trebui inlocuit cu zeama de lamaie. Citricele au un efect alcalin asupra corpului, ajutand la reechilibrarea pH-ului si la intarirea sistemului imunitar. Ajuta enzimele din tractul digestiv sa fie mai active.

Lintea este o sursa naturala de acid folic, fiind recomandata femeilor insarcinate, pentru ca face foarte bine fatului.

Macrisul Ca majoritatea verdeturilor, macrisul este un foarte bun detoxifiant. Are vitamina C, zinc, potasiu, vitamina E si C.

Merele sunt unele dintre cele mai complete alimente. Contin fibre, vitamine , minerale si multe fitochimicale, toate benefice in procesul de detoxifiere.Daca ai manca numai mere ai putea trai fara prea mari probleme. In plus, sunt un aliment ideal pentru copii, pentru femeile insarcinate si pentru convalescenti. Contin toate mineralele fundamentale, vitaminele . Sunt o sursa de fibre solubile numite pectina, care ajuta la detoxifierea organismului, indepartand metalele si aditivii alimentari.

Mierea de albine, cel mai complet si complex aliment natural, se recomanda cate putin, in fiecare zi, in loc de zahar. 

Migdalele sunt o sursa excelenta de acizi grasi mononesaturati, care iti mentin vasele sanguine sanatoase si scad nivelul colesterolului.

Nucile sunt una dintre cele mai bune surse de omega 3, scad nivelul colesterolului "rau" si il cresc pe cel "bun".

Orzul este bogat in fibre, regleaza colesterolul si este benefic unui sistem cardiovascular sanatos.

Orezul brun Actiunea sa detoxifianta este data de vitamina B, magneziu, mangan si fosfor. Contine si fibre recomandate pentru curatarea colonului si este bogat in seleniu, care protejeaza ficatul, dar ajuta si la infrumusetarea tenului. 

Ouale sunt un aliment complet si complex. Albusul are foarte putine calorii si zero grasimi, galbenusul este o foarte buna sursa de colesterol sanatos, de vitamine si minerale fundamentale. Galbenusul are vitamina A, B12 si colina, un ingredient bun pentru femeile insarcinate. Galbenusul de ou este un energizat ideal pentru celula nervoasa si un stimulator general al metabolismului.

Ovazul are capacitatea de a tine colesterolul pe linia normala si iti ajuta inima sa functioneze la capacitate maxima. Sustine sistemul hormonal feminin.

Pieptul de pui intra in top 30 alimente sanatoase, doar in varinata fara piele. Caz in care are 2,5 grame de grasime si mai mult de 22 de grame de proteina. Ideal este pregatit la gratar, fiert sau copt.

Portocalele si toate citricele sunt o sursa de exceptie in ceea ce priveste vitamina C, care, pe langa faptul ca te ajuta sa nu te imbolnavesti, ajuta si la arderea mai rapida a grasimilor, fapt ce te va face sa iti pastrezi silueta mai usor. Portocalele favorizeaza secretia de colagen, ceea ce le face un aliment al frumusetii si al articulatiilor sanatoase. Citricele au un efect alcalin asupra corpului, ajutand la reechilibrarea pH-ului si la intarirea sistemului imunitar. Ajuta enzimele din tractul digestiv sa fie mai active.

Patrunjelul verde, consumat constant, curata organismul de toxine, de efectele nocive ale viciilor, precum alcoolul si fumatul, si de nisipul de la rinichi.

Pastele din cereale integrale contin de trei ori mai multe fibre decat cele normale, facute din cereale procesate si golite de valoarea lor nutritiva.

Quinoa este foarte bogata in proteine, aminoacizi si iti ofera satietate si energie in acelasi timp. Este la fel de hranitoare ca si carnea, dar nu contine grasimi.

Sardinele sunt foarte bogate in proteine, vitamina D, B12, dar reprezinta si o sursa excelenta de calciu si omega 3.

Semintele si nucile: nucile, semintele de in, migdalele, alunele de padure, semintele de chia sau cele de floarea soarelui ajuta la detoxifiere si scapa ficatul si tractul digestiv de toxine.

Semintele de in, o sursa minunata de fibre alimentare care ajuta digestia, contin omega3, de mare ajutor in scaderea colesterolului.

Spanacul este o sursa de vitamine si minerale. Iar fierul este doar unul dintre ele. Spanacul contine flavonoide, cu efecte antioxidante, cu totul. Legumele verzi contin clorofila si ofera tractului intestinal un sprijin nemarginit.

Somon salbatic unul dintre cele mai sanatoase alimente. Este un antidepresiv natural si un elxir pentru piele. Daca este salbatic este cu atat mai pretios pentru ca nu este expus toxinelor din bazinele de crestere si s-a hranit in mod natural, deci fara nimic sintetic.

Sfecla este un aliment miraculos. Contine calciul, vitamine din complexul B si beta-caroten. Iti va alimenta pur si simplu corpul cu energie, iar in plus fluidifica sangele stimuleaza secretia de celule rosii si iti face pielea sa straluceasca. 

Sfecla rosie, bogata in vitaminele B3, B6, C si beta-caroten, este o sursa importanta de fier, magneziu, zinc si calciu, atat de necesare la detoxifierea si eliminarea deseurilor din organism. Fibrele continute de sfecla imbunatatesc si digestia. Are mult magneziu, fier si vitamina C, reducand colesterolul si intarind ficatul si firele de par.

Untul de migdale si cel de arahide sunt surse de exceptie in ceea ce priveste grasimile mononesaturate, vitale pentru un metabolism activ si pentru producerea de hormoni.

Usturoiul, recunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural, este un detoxifiant de exceptie. Face foarte mult bine inimii, dar curata si intregul organism. Consumat zilnic insa, drept condiment sau cate un catel taiat in bucati si baut cu apa, usturoiul stimuleaza ficatul sa produca enzime care sa curate organismul de toxine.Este antiviral, antibacterian si antibiotic, continand o chimicala numita alicina, care promoveaza productia de celule albe si ajuta la eliminarea toxinelor. De mirosul de ceapa si usturoi se scapa usor strivind intre dinti o boaba de cafea sau frunze de patrunjel.

Uleiul de masline extra virgin si maslinele sunt o sursa foarte buna de grasimi mononesaturate si este indispensabil intr-o alimentatie sanatoasa.

Varza, la fel ca alte legume inrudite, pe langa multe calitati pe care le are, este si un excelent detoxifiant. Contine o substanta chimica numita sulforofan, care ajuta organismul in lupta cu toxinele. De asemenea, in compozitia ei are si glutation, un antioxidant care ajuta la imbunatatirea functiei de detoxifiere a ficatului.


Un sfat mic, dar foarte util
Se ia un manunchi mai mare de patrunjel verde, se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie ca pentru ciorba si se pune la fiert in doi litri de apa plata sau de izvor. Amestecul se fierbe 10 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit, se filtreaza si se pastreaza in frigider, intr-o sticla curata.
Zilnic se bea cate un pahar din acest ceai si se va vedea cum sarea si toate toxinele acumulate se elimina prin urina, patrunjelul fiind recunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi

No comments:

Post a Comment