Total Pageviews

Sunday, January 13, 2013

Uleiul de masline - tratamente cosmetice

Datorită proprietăţilor pe care le are, uleiul de măsline e o adevărată binefacere când vine vorba de îngrijirea pielii. Cremele anti-age pot fi înlocuite foarte uşor cu uleiul de măsline, deoarece diminuează ridurile şi hidratează tenul, regenerează şi curăţă pielea.

--- Pentru un par sanatos, foloseste uleiul de masline pe post de balsam. Aplica-l pe parul curat, pe care infasoara-l apoi intr-un prosop. Dupa 20 de minute, clateste foarte bine cu apa calduta. Este un tratament foarte bun pentru acelea dintre voi care va confruntati cu varfuri despicate sau cu matreata.
--- O masca de par cu ulei de masline poate fi o solutie pentru parul fragil. Amesteca jumatate de pahar de ulei cu un ou batut si aplica-ti compozitia pe parul curat. Dupa o jumatate de ora, clateste bine!
--- Demachiaza-te cu ajutorul uleiului de masline! Pune cateva picaturi pe un disc pentru demachiat si maseaza usor zona ochilor! Pe langa rolul de demachiant, vei vedea ca uleiul de masline iti va face pielea mai catifelata!
--- Amelioreaza arsurile solare. Amestecati ulei de masline cu otet din vin alb si aplicati solutia pe zona afectata; dupa 30 minute clatiti cu apa calduta. 
--- Poti folosi uleiul de masline si pentru diminuarea ridurilor, fiind hidratant si regenerant pentru piele. Uleiul de masline se aplica cu un tampon pe zonele ridate in fiecare seara dupa ce te-ai demachiat. Urmeaza tratamentul timp de o saptamana.
--- Crema hidratantă pentru faţă. Uleiul de măsline poate fi folosit în locul cremelor hidratante de noapte. După baie sau după curăţarea feţei, aplică puţin ulei de măsline şi masează până când acesta este absorbit de piele.
--- Crema de corp. Pielea are nevoie de hidratare mai ales în zilele friguroase care se apropie. Pune câteva picături de ulei de măsline şi uleiuri aromate (lavandă sau eucalipt) în apa de baie, iar pielea ta se va simţi răsfăţată.
--- Exfoliant. Amestecă ulei de măsline cu sare de mare sau zahar brun pentru a obţine o loţiune exfoliantă eficientă. Foloseşte amestecul pentru a masa tenul şi pentru a îndepărta celulele moarte.
--- Expunerea la soare. Inainte de expunerea la soare aplicati pe corp ulei de masline, datorita continutului bogat de vitamina A si vitamina E acesta previne arsurile solare si uscarea pielii. 
--- Tratamentul de reducere a acneei. Amestecă 25 cl ulei de măsline cu 100 de picături de ulei de lavandă. Cu ajutorul unui disc demachiant, aplică amestecul pe zonele afectate. Vei observa rezultatele în doar câteva zile.
--- In fiecare seara, inmoaie un deget in ulei de masline si aplica in jurul ochilor. Maseaza delicat si lasa uleiul sa intre in piele. Il poti folosi si dupa epilare, pentru a calma zonele iritate!
--- Utilizeaza uleiul de masline drept balsam pentru buze, daca ai buzele uscate si crapate.
--- Indeparteaza petele. Amestecati cateva picaturi de suc de lamaie cu ulei de masline, dupa care aplicati solutia pe degetele si unghiile patate de nuci verzi, visine etc.
--- Pastreaza-ti unghiile si cuticulele sanatoase, aplicand ulei de masline, care le hidrateaza. Scufunda-ti mainile intr-un bol cu ulei de masline timp de 5 minute si vei observa ca unghiile tale se vor intari si nu se vor mai rupe repede!
--- Daca ai maini uscate, maseaza-le cu ulei de masline inainte de a merge la culcare! A doua zi vei avea maini mai catifelate si mai frumoase!
--- Crema cu glicerină pentru mâini. Amestecă două linguri de ulei de măsline cu două picături de ulei esenţial de portocale. Amestecul obţinut se poate păstra la frigider într-o sticluţă cu capac. Unge-ţi mâinile cu acest amestec şi pune-ţi mănuşi de plastic pe care le poţi lăsa în timpul nopţii. Clăteşte-le bine dimineaţă cu apă călduţă.
--- Crema de noapte. Amestecati 1/2 ceasca ulei de masline, 1/4 ceasca otet si 1/4 ceasca apa pentru a prepara o crema de noapte care ofera stralucire si sanatate pielii. Uleiul de masline hidrateaza, otetul depigmenteaza, omoara bacteriile si exfoliaza pielea. Inainte de a aplica preparatul stropiti tenul cu apa!
--- Piatra de călcâie. Aplică comprese cu ulei de măsline pe zonele afectate. Fă acest lucru seara. După ce ai aplicat compresele, încalţă o pereche de şosete! 
--- O baie in care sa adaugi cateva picaturi de ulei de masline este o binecuvantare pentru piele, deoarece o inmoaie si o catifeleaza. Daca vrei sa te bucuri si de un miros placut, adauga si cateva picaturi din uleiul tau parfumat preferat!
--- Pentru barbierit. Uleiul de masline este un lubrefiant sigur si natural pentru un barbierit precis. Totodata, acesta poate fi folosit si ca balsam pentru calmarea tenului dupa barbierit.  

No comments:

Post a Comment