Total Pageviews

Thursday, February 21, 2013

Argila part2


Bai 
1)Se adauga argila in apa din baie pina capata o consistenta asemanatoare smintinii, temperatura trebuie sa fie cu aproximativ 10 grade mai scazuta decit temperatura corpului. Se intra in apa pina la partea inferioara a coapselor. Durata acestei proceduri este de 15-45 de minute.Desi temperatura este scazuta, argila va crea o senzatie placuta de caldura
2)Se va prepara un terci de argila in cantitate suficienta pentru a umple o cada sau un butoi. Baia va putea fi folosita de mai multe ori.Durata acestor bai va fi de 5-10 minute la inceput, apoi de 15-20 de minute. Se vor face din doua in doua zile sau de doua ori pe saptamina, timp de o luna. Se repeta dupa o intrerupere de trei-cinci saptamini. 
Beneficii in
= cazuri de artritism
= afectiuni reumatismale sau osoase 
= in anemie.
3)Baile locale vor fi practicate in cazul reumatismelor miinilor sau ale picioarelor. Este preferata apa de mare sau cea in care s-a pus sare marina.

Extern
Abcese, furuncule la toate afectiunile: argila sub forma de lipie se pune pe partea inflamata a corpului pentru o ora, de patru-sase ori pe zi. Se reinnoiesc plasturii din jumatate in jumatate de ora, apoi dintr-o ora si jumatate - intr-o ora si jumatate, zi si noapte, daca este necesar
Abcese in cavitatea bucala: lipia se aplica pe fata, iar argila inmuiata poate fi pusa si pe locul afectat. Lipiile se schimba la fiecare doua ore.
Convulsii, crampe, epilepsie, paralizie, lipiile de argila se pun in partea inferioara a spinarii, in partea de jos a stomacului.
Anghina, laringita: este indicata gargara cu argila dizolvata in apa, dar si compresele sub forma de lipie.
Dureri de dinti sau gingii argila se amesteca cu pasta de dinti. Este bine sa va spalati pe dinti cu apa cu sare si argila, iar pe gingiile inflamate trebuie sa va puneti cite o bucata de argila.
Astm bronsic: argila sub forma de lipii calde se pune pe spinare si pe piept de doua-patru ori pe zi. 
Afectiuni cardiace, contuzii, varice se trateaza, cel putin la inceput, prin aplicari de comprese, si apoi cu cataplasme. Se obtine o fiertura foarte limpede, in care se va inmuia o bucata de pinza care nu se stoarce inainte de asezarea pe locul respectiv.Cataplasmele si plasturii se vor fixa pe regiunile ce trebuiesc tratate.Pentru un plasture la ceafa, se fixeaza banda de imobilizare in jurul fruntii, nu al gitului.
Arsuri: pe locul arsurii se pun lipii din argila care se schimba la fiecare doua ore, pina cind se formeaza un nou strat de piele. Dupa aceea, pentru doua ore, de trei-patru ori pe zi se pun comprese pe locul arsurii.
Afectiuni ale inimii: la inceput se pun comprese cu argila, iar dupa aceea se pun lipii cite una-trei ore. De citeva ori pe zi.
Raceala compresele se pun la radacina nasului, in anghina – pe git, in bronsita sau astm – pe spinare sau pe piept. 
Inflamarea prostatei si in radiculita compresele se pun in regiunea lombara. 

Intern
Este indicata numai argila grasa fara urme de nisip. Se bea argila cu apa cu 30 de minute inainte de masa (200 de grame argila si 200 de grame de apa).
In cazul epidemiilor infectioase apa cu argila trebuie folosita zilnic. 
Pentru o actiune de durata asupra intestinului, argila poate fi inghitita. 
In tulburarile mai usoare ale tractului digestiv dimineata si seara se ingatite o bucatica mica de argila.
In cazul unor afectiuni mai serioase o data sau de mai multe ori pe zi cite 50-100 de grame de argila 12-15 zile apoi se face pauza o saptamina.
Beneficii in
=  ulcerul stomacal sau duodenal
= parazitoza intestinului
= colibacterioza
= crampe
= convulsii
= epilepsie
= paralizie
= astm
= laringita
= bronsita
= migrena
= gusa
= chelie
= diverse eczeme
= seboree
= dermatita
= durerile reumatice
= otita
= sinuzita
= hepatita
= conjunctivita
= prostata
= cistita
= ciroza
= podagra
= icter
= alcoolism
= dureri menstruale
= deficit de vitamina C
= balonari
= nevroza
= depresie
= lumbago
= artrita
= calculi renali

Cosmetica
1)Se foloseste argila in pudra, din care se face o pasta cu jumatate apa, jumatate suc de castravete, de rosii sau de struguri. 
Pasta se intinde in strat subtire pe toata fata si pastrata pina se usuca: 15 minute pina la o jumatate de ora. Se indeparteaza cu apa calduta. Se repeta, o data pe saptamina
Beneficii in
= acnee
= eruptiile fetei
= cuperoza
= riduri
2)Argila praf, amestecata cu ulei de masline, da o crema alinatoare.
3)Poate fi utilizata in injectii vaginale si in spalaturi, in doze de 3-4 linguri la litrul de apa, usor incropita (scurgeri albe, metrite, colite, rectite, parazitoze intestinale).

Pasta de argila 
Se pune argila intr-un recipient de sticla, de lemn, de faianta, de portelan si se amesteca - adaugind apa - pina se obtine o pasta densa, putin mai moale decit pasta de modelat.
Din ea se fac cataplasme, groase (dupa indicatii) de 1,5-2 cm si cu o suprafata care sa depaseasca putin regiunea tratata.
• Reci, pe regiunile inflamate sau pe partea de jos a abdomenului  in acest caz reinnoindu-se de indata ce se incalzesc. Daca persista senzatia de rece, se va inlocui cataplasma printr-una calduta.
• Caldute sau calde pe regiunea hepatica, pe rinichi, pe vezica, pe oase. Cataplasma va fi aplicata direct pe piele, la nevoie prin intermediul unui tifon.

Nu vom face mai multe aplicari in acelasi timp. In cazul in care plasturii vor fi indicati in mai multe locuri, se va respecta un interval de doua la patru ore intre diversele aplicari.

Odata inceputa, cura de argila nu trebuie intrerupta decit in cazuri de exceptie.

No comments:

Post a Comment