Alcalinizarea (cu apa alcalina) il face mai usor de tolerat in stomac.
Aportul crescut de lactate degresate este ideal pentru a stimula metabolismul, intensifica arderea grasimilor si determina scaderea in greutate.
Se poate manca aproape tot in afara de carne grasa si prajituri, redus ca si portie la jumatate. La o masa obisnuita o jumatate de portie este ocupata de lactate.
Compozitie Lapte
- albuminoide 3,24 %
- grasimi 3,06 %
- saruri 0,74 %
- restul apa.
Se recomanda
- 1/31 lapte/zi la cei cu activitate medie
- 1/2-3/4 l/zi, la copil sau adolescent
- 1/2-3/4 1 lapte/zi la femei
care alapteaza sau gravide.
- cantitati marite la batrani.
- 250 g lapte la micul dejun si cantitati mai reduse la pranz si cina
- alcalinizat 200-300 grame odata, din 3
in 3 ore, pentru a se ajunge la o doza zilnica de 1 1/2 la 2
litri
Interzis in urmatoarele cazuri
- intoleranta
- obezitate
- hipercolesterolemie
- regim hiposodat
sever
Beneficii
- ulcer gastroduodenal
- constipatii cronice sub forma de
iaurt
- guta acuta
- nefrite acute
- ciroze indiferent de forma sau stadiu
- dupa unele antibiotice
(iaurt)
- la obezi pentru scurte perioade
- afectiuni ale
rinichiului
- afectiuni ale tubului digestiv
- tulburari cardiace
- uremie
- otraviri voluntare sau accidentale
- in toate
bolile insotite de febra
Beneficiile Calciului din lapte
- intensifica arderile cu pana la 27%
- repune in circulate celulele adipoase
- determina cresterea proceselor de termogeneza
- intensifica
arderile.
Alimente
- lapte dulce
- lapte batutu
- lapte covasit
- lapte diluat cu apa
- lapte diluat cu ceai sau cu apa minerala
- lapte cu cafea
- lapte cu cacao
- lapte batut
- lapte amestecat cu oua si zahar
- iaurt
- chefir
- branza de vaci
- smantana
- frisca
- oua
- miere
- carne de pui, curcan, vaca si peste (gatite bine sau la gratar)
- ierburi
- legume fierte sau supa
- grepfruit normal sau suc
- ulei de masline
No comments:
Post a Comment