Total Pageviews

Wednesday, February 6, 2013

Regimul Lactat

Laptele este un aliment complet, alcalinizant, usor digerabil si usor laxativ (lactoza), diuretic.
Alcalinizarea (cu apa alcalina) il face mai usor de tolerat in stomac.
Aportul crescut de lactate degresate este ideal pentru a stimula metabolismul, intensifica arderea grasimilor si determina scaderea in greutate. 

Se poate manca aproape tot in afara de carne grasa si prajituri, redus ca si portie la jumatate. La o masa obisnuita o jumatate de portie este ocupata de lactate.

Compozitie Lapte
- albuminoide 3,24 %
- grasimi 3,06 %
- saruri 0,74 %
- restul apa.

Se recomanda
- 1/31 lapte/zi la cei cu activitate medie
- 1/2-3/4 l/zi, la copil sau adolescent
- 1/2-3/4 1 lapte/zi la femei care alap­teaza sau gravide.
- cantitati marite la batrani.
- 250 g lapte la micul dejun si cantitati mai reduse la pranz si cina
- alcalinizat 200-300 grame odata, din 3 in 3 ore, pentru a se ajunge la o doza zilnica de 1 1/2 la 2 litri

Interzis in urmatoarele cazuri
- intoleranta
- obezitate
- hipercolesterolemie
- regim hiposodat sever

Beneficii
- ulcer gastroduodenal
- constipatii cronice sub forma de iaurt
- guta acuta
- nefrite acute
- ciroze indiferent de forma sau stadiu
- dupa unele antibiotice (iaurt)
- la obezi pentru scurte perioade 
- afectiuni ale rinichiului
- afectiuni ale tubului digestiv
- tulburari cardiace
- uremie
- otraviri voluntare sau accidentale 
- in toate bolile insotite de febra

Beneficiile Calciului din lapte 
- intensifica arderile cu pana la 27%
- repune in circulate celulele adipoase
- determina cresterea proceselor de termogeneza
- intensifica arderile.

Alimente
- lapte dulce
- lapte batutu
- lapte covasit
- lapte diluat cu apa
- lapte diluat cu ceai sau cu apa minerala
- lapte cu cafea
- lapte cu cacao
- lapte batut
- lapte amestecat cu oua si zahar
- iaurt
- chefir
- branza de vaci
- smantana
- frisca
- oua
- miere
- carne de pui, curcan, vaca si peste (gatite bine sau la gratar)
- ierburi
- legume fierte sau supa
- grepfruit normal sau suc
- ulei de masline

No comments:

Post a Comment