Cei sapte stalpi de rezistenta ai alimenatiei umane:
- fibrele;
- glucidele;
- proteinele;
- lipidele;
- apa;
- vitaminele;
- sarurile minerale.
Fructele si legumele contin: glucide, glucoza, levuloza, fructoza. Sunt mari depozite de vitamine, oligoelemente (saruri minerale) si fibre alimentare(celuloza).
Telina si Cicoarea sunt aperitive, adica sporesc apetitul.
Ridichiile si Salata sunt depurative, adica ajuta la curatirea interna a organelor.
Sparanghelul, Prazul, Pepenii si Fructele sunt diuretice, adica ajuta in eliminarea toxinelor prin urinare.
Usturoiul si Ceapa sunt viermifuge, adica distrug parazitii.
Varza Rosie este expectoranta.
Varza Alba este cicatrizanta pentru ulcerele tubului digestiv.
Anghinarea este colagoga, ajuta in eliminarea bilei.
Merele (coapte,rase sau zeama) trateaza colitele.
Zmeura, Capsunile, Nucile, Pecani si Afinele contin Acid Elagic.
Acidul Elagic, reduce riscul de cancer, produce o remisie a cancerului, accelereaza detoxifierea fierei de substante cancerigene si protejeaza celulele de agentii cancerigeni din tigari, aditivi alimentari, hidrocarburi policiclice.
No comments:
Post a Comment