Total Pageviews

Wednesday, February 15, 2012

Detoxifierea organismul

Simptome ale toxicitatii organismului
-depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive.

Cauze
 Din cauza alimentatiei gresite (cartofi prajiti, carne, mezeluri etc.) pe intestinul gros se formeaza o pelicula de materii fecale supranumita “zgura”. Aceste depuneri, in timp se pietrifica.
 Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie.
 Medicamentele contribuie de asemenea la “intoxicarea” corpului.
 Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate.
 S-a dovedit ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei dar si a altor boli.


 Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, primavara si toamna.


In perioada detoxifierii este necesar sa se respecte un regim alimentar strict bazat pe lichide, cruditati si produse naturiste special create in acest scop. Concomitent cu dieta se recomanda cateva masuri care vor desavarsi acest proces: mersul pe jos, masaj, sauna, reflexoterapie, sport.
In mod obligatoriu se consuma 2-3 l de apa plata pe zi.


 Alimente recomandate:
- fructe crude sub forma de salate sau shakuri
- fructe uscate: stafide, smochine, curmale, caise
- cereale integrale, nuci, seminte(neprajite), alune(neprajite)
- legume crude(in special legume verzi) sub forma de salate sau oparite
- miere 1-2 lingurite pe zi(in loc de zahar)
- ceai verde in loc de cafea pentru energizare
- sucuri naturale(preparate in casa) si infuzii de plante
- ulei de masline presat la rece adaugat la salata de cruditati
- ocazional sana sau chefir(atentie la etichete, sa nu contine E-uri)
- Sucurile de fructe sau legume;
- Supele de legume;
- Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii);
- Cerealele;
- Leguminoasele;
- Orezul brun;
- Branza de vaci;
- Iaurtul bio;
- Pestele;
- Carnea de pui.


 Alimente interzise:
- alimente prajite
- alimente conservate sau afumate
- alimentele care contin E-uri(coloranti, conservanti si alti amelioratori)
- carne si mezeluri
- dulciuri
- paine alba, pateuri, saleuri, spaghete si orice preparat pe baza de faina alba
- zahar rafinat, ulei rafinat, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
- apa de la robinet


Metode:
   In fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare se bea: un pahar de apa plata cu sucul de la o jumatate de lamiie si o lingurita de miere
   Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: o lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi se sta 20-30 minute culcat pe partea dreapta).
   Tot dimineata se poate face urmatoarele: se ia o lingurita de ulei si se suge precum o bomboana, in special sublingual. Aveti grija sa nu inghiti!!! Dupa 5-10 minute se scuipa tot si se clateste bine gura.
   Exercitiile fizice, mersul activ stimuleaza sistemul cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
   Efecte secundare ale detoxifierii: dureri de cap, transpiratii mirositoare, scaune urite, iritatii ale pielii, stari de greata. Dureaza cateva zile.
   Cel putin o data pe saptamana se consuma doar alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, apa, infuzii de plante etc.
   Consumul de ceaiuri detoxifiante. Sunt de mai multe tipuri.Unele purifia sangele si stimuleaza sistemul circulator care va duce mai mult oxigen si mai multi nutrienti in tot corpul. Altele stimuleaza ficatul, splina si fierea sau rinichii.
   Radacina de ghimbir curata rinichii, tractul intestinal si pielea.
   Echinaceea curata sistemul limfatic, intarind sistemul imunitar.
   Iar lemnul dulce elimina din corp nicotina, ajutandu-i pe cei care vor sa renunte la fumat.

Metoda de trei zile:

   Dimineata, pe stomacul gol, se bea un pahar cu apa calda sau rece in care se dizolva sare amara (o lingura la 200 ml de apa). Astfel, se elibereaza intestinul. Scopul principal al acestei proceduri este de a extrage toxinele si reziduurile din intreg organismul, eliminandu-le prin intestin.
   Deoarece in urma acestui proces se pierd multe lichide, acestea trebuiesc inlocuite prin consumul de sucuri.
   Sucurile de citrice se pregatesc din 4 greapfruits mari sau 6 de marime medie, 2 lamai mari sau 3 de marime mijocie si o cantitate suficienta de portocale, astfel incat sa rezulte 2 1 de suc. La aceasta cantitate de suc adaugati 2 1 de apa. Sucul trebuie baut dupa 30 de minute de la administrarea solutiej de sare amara si apoi, la fiecare 20-30 de minute, pana se termina. intreaga zi, nu se mananca nimic.Inainte de culcare faceti o clisma, cu 2 I de apa calda (adaugati sucul unei lamai sau ceai de musetel). Scopul procedurii -eliminarea reziduurilor din pliurile intestinului gros si ale celui subtire.


Pentru a se asigura un echilibru al organismului se pot utiliza plante adaptogene precum ginsengul coreean sau cel siberian; acestea ajuta organismul sa se adapteze la noua dieta.

No comments:

Post a Comment