Inainte de orice tratament, trebuie sa consultati un medic. Arsurile la stomac pot fi ceva mai grav decat considerati.
De real ajutor sunt suplimentele alimentare care contin vitamine antioxidante A,C,E, vitamine din complexul B, si minerale cum ar fi magneziu, calciu, zinc, seleniu.
Se bea zilnic, minim 2 litri de apa.
Mesele zilnice trebuie sa fie reduse in volum. Mesele trebuie sa fie la un interval scurt intre ele si se evita mancatul excesiv.
Minim 30 de minute, timp de 5 zile pe saptamana trebuie facuta miscare sau exercitii fizice.
Starea de spirit trebuie sa fie una buna, trebuiesc evitati factorii de stres.
Alimentele se mananca incet si se mesteca mult.
Lactatele au un efect stimulant asupra secretiilor acide.
Medicadia prescrisa de doctor trebuie urmata strict. De exemplu blocante de receptori H2, blocante de pompa de protoni, antiacide, antibiotice impotriva Helicobacter pylori.
Trebuiesc evitate alimentele care cresc secretia acida.
Carnea rosie ar trebui inlocuita cu carne alba slaba si peste de apa rece.
Alcoolul si tutunul sunt cei mai acresivi factori in producerea ulcerului.
In pozitia culcata nu se mananca si nici nu se sta dupa masa. Ideal ar fi ca siesta sa se faca in fotoliu sau intr-un hamac confortabil.
Uleiul folosit in alimentatie trebuie sa fie unul sanatos, cum ar fi cel de masline.
Fructe care produc secretia acida: mere, lamai, portocale, nectarinele, ananasul si grapefruit-ul.
Chiar daca sunt gustoase, gogosile ar trebui evitate.
Cafeaua si bauturile care contin cofeina sunt interzise. Daca totusi nu se poate renunta la ele, atunci ar trebui consumate in timpul sau imediat dupa masa.
Ultima masa va fi cu minim trei ore inainte de somn.
Se interzic: mancarurile grase, bauturile carbogazoase, aspirina, ibuprofen-ul,alimentele rafinate, pastele fainoase, zaharul, dulciurile, mancarurile procesate, prajeala.
Alimente recomandate:
-telina,ceapa,usturoi,afine,ceaiuri (contin flavonoide);
-cirese,rosii,ardeigras,ardei iute (contin antioxidanti);
-migdale,fasole,cereale integrale,alge de mare, legume cu frunze verde inchis (continut mare de vitamina B si calciu);
-untul clarifiat, se obtine din untul din comert, care este incalzit intr-o cratita la foc mic, pana se incinge, apoi se fierbe vreme de 10-15 minute, pana cand devine limpede, moment in care este luat de pe foc si este turnat intr-un alt vas, fara sedimentele de pe fundul cratitei;
-albusul de ou ,zilnic 4-5 albusuri de ou crud, facut spuma (fara zahar), repartizat in 3-4 mese, timp de maximum 5 zile la rand;
-menta, fenicul, coriandru si chimen;
Plante medicinale:
-Lemn dulce: o lingurita de tinctura de 4 ori pe zi;
-Frunze de zmeur: se face pulbere si se ia o lingurita de 4 ori pe zi;
-Obligeana: pulbere de radacina, o lingurita de 4 ori pe zi;
-Extract din muguri de smochin, 50 de picaturi de 2 ori pe zi, minim 2 luni;
-Argila: o lingurita de argila, diluata in apa, se bea in cure de 40 de zile;
Recomandari:
-vitamina C;
-extract din seminte de grapefruit;
-Resveratrol
Ceaiuri:
-Suc de varza alba: se rade o varza, se pune putina sare, se lasa o jumatate de ora. Dupa aceea se stoarce si se obtine cam un pahar. Se va bea un pahar, intre mese, timp de o luna.
-Ceai verde;
-Gheara matei;
-Frunze de maslin;
-Fistic;
-Menta;
-Sunatoare;
Sucuri:
Obtinute din varza, cartof, morcov, sfecla rosie, castravete, urzica. O cura de 2-3 zile, in care sa se consume exclusiv aceste sucuri, sau se beau cate 50 ml de suc de varza, inainte de fiecare masa cu 30 de minute, iar la o ora dupa masa suc de cartofi - 50 ml.
Sucul de orz verde ,din tulpinile verzi de orz,se beau cate 200 ml pe zi, in reprize, minimum 12 zile.
No comments:
Post a Comment