Total Pageviews

Wednesday, January 19, 2011

Pentru atentie, memorie si concentrare part2

Zilnic:
-pulbere de mesteacan, 3lingurite/zi cu o cana de apa;
-rozmarin+salvie =>combat oboseala si maresc capacitatea de memorare;
-o jumatate de ceapa/zi =>imbunatateste compozitia de oxigen a creierului;
-un pahar cu apa cu o lingura de miere si doua de suc de lamaie =>dimineata;
-alimente marine(peste,scoici,creveti,etc.);
-organe(ficat,rinichi,inima,creier);
-carne slaba de pasare;
-galbenus de ou;
-germeni de grau;
-fructe (kiwi,ananas,banane,citrice,pepene galben);
-legume (morcovi, varza, legume cu frunze verzi);
-cereale integrale (paine neagra, secara, graham);
-lactate (chefir, iaurt, lapte batut, branza de vaci);
-fasole uscata;
-seminte de floarea soarelui si de dovleac;
-migdale;
-alune prajite;
-nuci;
-susan;
-curmale;
-smochine;
-stafide;
-2 linguri de ulei de porumb dimineata si seara;
-cure de drojdie proaspata de bere (1 sau 2 lingurite pe zi);
-un pahar de suc de ananas pe zi;
-o banana pe zi =>reface energia consumata prin efort intelectual;
-salata de morcovi cu lamaie si ulei;
-salata de varza cruda;
-nuci;
-frunze de papadie.

Se evita:
-fiertul;
-prajitul;
-coptul;
-slanina;
-carnea de porc;
-afumaturile;
-alcoolul;
-tutunul.

Pentru imbunatatirea memoriei:
-complex de vitamina B;
-vitaminele C si E;
-mangan => se gaseste in cereale integrale, nuci,mazare,sfecla,vegetale cu frunze verzi;
-colina;
-inozitol;
-L-carnitina.
-coji de banane cu un mililitru de macerat de gingko biloba;

No comments:

Post a Comment