Mirosul gurii poate aparea in cazurile de diabet, insufiecienta renala sau hepatica, dar sunt slabe sanse ca acesta sa fie primul lor simptom.
Aceasta situatie este des intalnita la fumatori, la consumatorii de alcool si la cei care au gura uscata, la cei care au sinuzita si la consumatorii de ceapa, usturoi, carne, etc.
Trebuie avut mereu grija la igiena orala. Spalatul dintilor trebuie sa se efectueze de minimum 2 ori pe zi.
Trebuie folosita si apa de gura impreuna cu ata dentara.
Daca mirosul continua, ar putea fi o problema dentara sau bolile de stomac, rinichi, plamini pot cauza respiratie urita. Daca nu este cazul, atunci eliminati cauzele enumerate mai sus.
Saliva este elementul cheie al cavitatii bucale care ajuta la tinerea sub control a respiratiei pentru ca ajuta la eliminarea particulelor de alimente si a bacteriilor, cauza principala a respiratiei urat mirositoare.
Alimentatie recomandata
-Ceaiul de lucerna, smirna, musetelul, menta sau skinduful consumat zilnic sau mestecarea patrunjelului sint benefice.
-Puteti folosi cu succes preparate care contin cuisoare, anason sau chimen.
-Mananca mai multe fructe si legume si mai putina carne
-Evitati bauturile acidulate, carnea, tutunul, cafeaua, alcoolul, conservele, semipreparatele, dulciurile si mancarurile cu E-uri.
-Mancati iaurturi
-O dietă bogată în fibre, cu cereale integrale, fructe proaspete şi legume crude cu frunze ajută la o bună digestie şi reduce şansele de apariţie a mirosului urât al respiraţiei.
sursa Revista Sana
No comments:
Post a Comment