Daca doare, inseamna ca este inflamat si incarcat, varianta calmantelor si analgezicelor, nu este cea mai inteleapta.
Trebuiesc cautate variante cat mai naturale, care sa-l ajute sa se relaxaze si sa se curate.
Macerate:
-sfecla rosie Se taie in bucati un kilogram de leguma si se adauga o legatura de patrunjel, o legatura de marar, o legatura de leustean, o capatana de usturoi si o lingurita de drojdie sau o mana de malai. Deasupra acestei compozitii se toarna apa si se lasa la macerat la temperatura camerei. Cand lichidul s-a acrit, se strecoara si poate fi consumat, doua pahare pe zi. Amestecul ramas poate fi folosit a doua oara, dar rezulta un macerat mai slab, si in acest caz se beau doua pahare pe zi. Acest macerat curata organismul de toxine si poate fi folosit de mai multe ori in cursul anului.
-obligeana La o cana de apa se pune o lingurita de planta tocata si se lasa e seara pana dimineata. Se consuma dupa ce se incalzeste in baie de aburi, cate 3 lingurite inainte si 3 dupa, masa de pranz, timp de o luna. Se face o pauza de doua saptamani, apoi se repeta.
Ceaiuri:
-Ochiul-boului Se face un amestec de 20g flori si frunze de ochiul boului si 20g frunze de urzici. Amestecul se adauga la un litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
-Sunatoare O lingurita de planta uscata si bine maruntita la 200ml de apa clocotita. Se lasa acoperita timp de 15-20 de minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi. Infuzia concentrata se prepara la fel, doar ca se adauga 2 lingurite la aceeasi cantitate de apa, si se ia cate o lingurita dupa fiecare masa.
-Ciulin Se infuzeaza intr-un litru de apa clocotita doua lingurite din: 30g fructe de ciulin,15g unguras, 15g papadie cu frunze cu tot, 15g frunze de menta. Se beau doua cani indulcite cu miere, pe zi.
-Fructe zdrobite de armurariu O lingurita la o cana de apa. Se beau 2 cani pe zi, prima dimineata pe stomacul gol, dupa care se sta culcat o jumatate de ora, pe dreapta, iar cea de-a doua cana se bea in doua randuri: o jumatate dupa masa de pranz, iar cealalta dupa masa de seara. Se indulceste cu miere de salcam. Tratamentul se urmeaza 20 de zile cu pauza 10 zile, timp de trei luni.
-Turita-mare O lingurita cu varf de planta uscata si macinata la o cana cu apa clocotita. Se lasa un minut, se strecoara si se beau 2,3 cani pe zi.
Decocturi:
-cicoare Doua lingurite de radacina maruntita la 20 mililitri de apa. Se fierbe 5 minute si se bea caldut, in trei reprize, inaintea meselor.
-lumanarica Doua linguri de radacina si floare uscata la un litru de apa. Se fierbe pana cand lichidul scade la jumatate. Se beau in fiecare dimineata 100 de mililitri, la temperatura camerei, si apoi se sta pe partea dreapta o jumatate de ora.
-galbenele 40 de grame de flori se fierb timp de 10 minute intr-un litru de apa. Lichidul se imparte in 3 parti si se bea cu o jumatate de ora inainte de masa. Tratamentul se urmeaza 2-3 saptamani.
Se evita:
Alimentele greu digerabile, precum carnea de porc, grasimile(vegetale si animale), prajelile, conservele, tutunul si alcoolul.
Nu am incercat varianta cu plantele, dar pe mine m-au ajutat foarte mult, pastilutele acelea Essentiale. Miraculoase. :))
ReplyDeleteAlexandru said...
ReplyDeleteNu am incercat varianta cu plantele, dar pe mine m-au ajutat foarte mult, pastilutele acelea Essentiale. Miraculoase. :))
January 17, 2011 1:29 AM
Pai scrie in articol ca sunt bune legumele verzi precum spanacul si cele asemanatoare lui...intra si urzicile aici.