Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea generala a organismului.
- accelerează tranzitul intestinal
- ajuta la detoxifierea organismului
- ajuta la eliminarea grasimilor prin scaun
- previn constipaţia
- previn cancerul de colon
- reduc nivelul zaharului din sange
Consumul insuficient de fibre alimentare imbolnaveste colonul si favorizeaza acumularea toxinelor, generand probleme la nivelul fiecarui organ
Alune = 3 grame/3 linguri
Avocado = 10 grame
Avocado = 10 grame
Banana = 2,4 grame/buc medie
Broccoli = 4,4 grame/cana
Capsuni = 3grame/cana
Cartof cu coaja = 2,5 grame
Curmale = 6,4 grame
Nuci = 3 grame/3linguri
Fasole Neagra = 15 grame/cana
Fasole Verde = 9 grame/portie medie
Faina de grau integrala = 11,7 grame
Legumele = între 3-5 grame
Linte = 15 grame/200grame
Mazarea = 7,7 grame
Mar cu coaja = 3,5 grame
Migdale = 3 grame/50grame
Morcovii = 3,7 grame
Orez Brun = 3,5 grame/cana
Pastarnac = 6 grame/cana
Paste Integrale = cantitate foarte mare
Perele = 2,4 grame
Porumb = 3,5 grame
Portocala = 3,6 grame/buc medie
Pruna = 1gram/bucata
Rodia = 5,1 grame
Smochine = 6,4 grame
Spanac = 4,2 grame/cana
Struguri = 12 grame/cana
Taratele = 48 grame
Varza = 2,9 grame
Varza de Bruxelles = 4,6 grame/cana
Zmeura = 6grame/cana
No comments:
Post a Comment