Total Pageviews

Sunday, January 13, 2013

Cum se combina alimentele

Nu se amesteca niciodata
Lipidele (lipide vizibile =unt ,smantana , ulei) si lipide invizibile=carne, peste; Lipidele permit absorbtia vitaminelor liposolubile A, D, E si K) si glucidele rele ( painea alba, orez alb, paste ce nu sunt facute din cereale integrale, prajituri, bomboane, ciocolata, biscuiti, fursecuri etc., cartofi, bauturi racoritoare si sucuri naturale cu adaos de zahar, zahar, gem si dulceata, compoturi si fructe congelate cu adaos de zahar) in cursul aceleiasi mese. Acizi gastricii se vor neutraliza, ingreunand digestia si determinand absorbtia de substante toxice in organism.

Se evita
Toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, ficat, alune).

Se elimina in totalitate din alimentatie
Zaharul si toate alimentele procesate (paine alba, orez alb, etc.)

Se mananca doar
Paine neagra cu tarate sau integrala.

Se evita
Cafeaua, alcoolul, tutunul

Se elimina
Consumul de lipide rele ( grasimile saturate = carnea de porc, branzeturi, lactate, margarina, dulciuri)

Nu se bea in timpul mesei
Se pot dilua sucurile gastrice

Timpi
La 3 ore dupa o masa glucidica se poate manca o masa lipidica. La 5 ore dupa o masa lipidica se poate manca o masa glucidica.

Ce se poate manca mult?
Fibre alimentare - salate, legume verzi, fructe (acestea se mananca cu o jumatate de ora, o ora, inainte de masa si niciodata dupa masa)

No comments:

Post a Comment