Denumit din timpuri imemoriabile Elixirul Tineretii.
Resveratrol este "ingredientul miraculos", despre el crezandu-se ca are
puteri anti-imbatranire.Substanta
stimuleaza furnizarea de energie organismului, in prezenta unei gene,
numita SIRT1, care reprezinta cheia longevitatii.
Vinul rosu contine urmatoarele vitamine si minerale - chiar daca acestea sunt prezente in cantitati mici:
--- Aport crescut de : A, B1, B2 şi de săruri minerale.
--- Colina
- aceasta vitamina face parte din familia vitaminei B si ajuta la
mentinerea sanatatii generale. Colina poate ajuta, de asemenea, la
functionarea adecvata a memoriei si este utilizata in cercetarile ce
vizeaza boala Alzheimer.
--- Fluor - este un mineral care poate preveni cariile dentare si mentine smaltul dintilor puternic.
--- Fosfor -
acest mineral ajuta la transformarea mancarii in energie. Fosforul
ajuta, de asemenea, functia renala, metabolismul, multiplicare celulara
si sustine contractiile musculare ale inimii.
--- Potasiu
- acest mineral si electolit ajuta la reglarea ritmului cardiac, ajuta
in sinteza acidului proteic si nucleic, la producerea de energie si
convertirea zaharului din sange in glicogen.
Reduce riscul mortalitatii.
Un aport zilnic moderat, de vin rosu (22-32 g de
alcool) are un efect protector impotriva tuturor cauzelor de deces.
Protejeaza inima
Polifenolii, antioxidantii din vin, ajuta la flexibilitatea vaselor de
sange si reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange
Controleaza nivelul de zahar din sange
Datorita resveratrolului, un compus din struguri, este tinut sub
control nivelul zaharului din sange.
Subtierea sangelui
Resveratrolul are un rol important in subtierea sangelui. El
actioneaza prompt, impiedicand trombocitele sa se alipeasca. Prin acest mecanism,
resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului.
Ateroscleroza.
Vinul rosu poate preveni debutul si progresia aterosclerozei (rigidizarea arterelor). Asterocleroza
se declanseaza atunci cand vasele de sange incep sa-si piarda
abilitatea de relaxare. Atat alcoolul cat si polifenolii aflati in vinul
rosu par sa favorizeze mentinerea sanatatii vaselor de sange prin
promovarea formarii de oxid nitric, o substanta chimica primordiala
pentru relaxare, care joaca un rol foarte important in reglarea
tonusului vascular.
Fumatul.
Fumatul afecteaza capacitatea vaselor de sange de a se
relaxa in mod natural. Vinul rosu reduce efectul
negativ al fumatului asupra endoteliului - stratul de celule care se
alcatuiesc intr-o captuseala impotriva frictiunii vaselor limfatice, de
sange, si inima.
Imbunatateste capacitatile cerebrale
Resveratrorul ajuta la mentinerea unei memorii ascutite si previne
formarea beta-amiloidei, in stransa legatura cu aparitia placii asociate
cu boala Alzheimer.
Efecte fitoestrogenice
Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare
estrogenului si care pot juca rolul acestuia in organism, avand efecte
asemanatoare. Vinul rosu poate combate unele
probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza
prematura.
Previne racelile
Daca vrei sa
previi raceala, antioxidantii te ajuta in acest sens.
Opreste evolutia cancerului
Vinul este un remediu dovedit contra cancerului de toate tipurile. Resveratorul dintr-un pahar de vin consumat
de 3-4 ori pe saptamana este de ajuns pentru a ucide orice celula de cancer pe cale de a se naste, impiedicand hranirea acesteia.
Scade colesterolul si te ajuta sa slabesti
Piceatanolul, care se
formeaza in organism in prezenta resveratorului , inhiba receptorii insulinei
si previne formarea si cresterea celulelor grase.
Somnul.
Vinul Rosu contine melatonina. Aceasta ajuta la reglarea ceasului biologc, asadar, consumul unui pahar de vin
rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn. Melatonina este de asemenea, un antioxidant, ceea ce inseamna ca are proprietati anti-imbatranire si anticangerigene.
Inflamatiile.
S-a dovedit ca resveratrolul are
proprietati antiinflamatorii, ceea ce ajuta la mentinerea sanatatii
fizice generale din moment ce multe boli si maladii sunt atribuite
inflamatiilor.
Hipertensiunea.
Consumul excesiv de alcool este in general considerat un risc de hipertensiune.
Cu toate aceste doua pahare de vin rosu (250 ml)
in timpul mesei, scad presiunea arteriala la persoanele
afectate de hipertensiune.
Pietre la rinichi.
La persoanele care beau vin rosu exista mai putine riscuri de formare a oietrelor la rinichi.
Alte beneficii
- furnizarea de
energie,
- imbunatatirea digestiei,
- stimuleaza apetitul,
- ajuta la restabilirea echilibrului nutritional.
No comments:
Post a Comment