Pe scurt
CHIMEN
Calmeaza durerile stomacale si sporeste pofta de mancare
Semintele de chimen sunt folosite la fripturi, cartofi, supe si salate
CORIANDRU
Ceaiul din coriandu amestecat cu chimen si nucsoara inlatura problemele
stomacale si intestinale usoare
LAURUL/DAFIN
Uleiul de laur se foloseste in tratarea luxatiilor si a vanatailor. Fructele de
laur sunt de ajutor in tratarea reumatismului
Frunzele de dafin confer o aroma extraordinara supelor, sosurilor si a
felurilor pe baza de carne.
LEVANTICA
Levantica uscata este folosita ca ingredient la bai, din ea extragandu-se si
ulei.
Se utilizeaza ca ingredient la prepararea bailor, deoarece induce somnul, diminuand
starea de stres. Levantica ajuta la problemele legate de tensiune si la
durerile de stomac.
Este una din faimoasele “ierburi de Provence”, alaturi de isop, oregano,
rozmarin, salvie, cimbru si fenicul.
MENTA
Contine mentol, ca si izma, si este folosita impotriva problemelor stomacale si
intestinale.
Aroma proaspata de menta se potriveste bine felurilor de mancare dulci,
contribuind, de asemenea, la prepararea unui ceai delicious.
MIRT
Frunzele de mirt contin un ulei esential cu efecte antiseptic, care ajuta in
acelasi timp la problemele de respiratie.
Este folosit ca rozmarinul sau ca cimbrul, la carnea pe gratar. Frunzele pot fi
pregatite ca cele de dafin. Fructele mirtului pot fi folosite ca ingredient la
prepararea sosurilor.
BUSUIOC
Uleiul esential de busuioc calmeaza nervii si alunga stresul.
Este foarte eficient in mentinerea respiratiei proaspete.
Adaugati 1 mana de frunze proaspete de busuioc intr-o cana de apa fierbinte , lasati
sa stea 15 minute si clatiti-va gura cu acest amestec.
Este folosit foarte des in bucataria mediteraneeana. Se
adauga salatelor si pastelor, dar si felurilor pe baza de carne si peste.
MAGHIRAN
Creste ca planta anuala, pe balcoane, in ghivece.
Raspandeste un miros placut in amestecul cu alte plante.
Contine substante care ajuta
digestia. Ceaiul de maghiran intareste sistemul nervos. Egiptenii antici
foloseau maghiranul la dezinfectarea ranilor.
Aroma maghiranului se potriveste foarte bine la supe, cartofi si
feluri pe baza de carne.
OREGANO
Planta aromatica folosita la pizza, supe, carne si paste. Oregano
se foloseste in amestec cu alte plante aromatice, pentru a obtine faimoasele
“ierburi de Provence”.
Substantele amare stimuleaza functia vezicii biliare.
Ceaiul preparat din 1 lingura de oregano la 1 ceasca de apa fierbinte
amelioreaza problemele stomacale si intestinale.
Uleiul esential continut de oregano se foloseste in compozitia a
numeroase produse cosmetice.
ROZMARIN
Este bun pentru digestive si pentru circulatia sangelui.
Datorita efectului sau, rozmarinul este utilizat ca ingredient de baza pentru
tratarea reumatismului. Planta mai stimuleaza si intareste sistemul nervos.
Uleiul de rozmarin este un ingredient de baza in prepararea
parfumurlor si a cosmeticelor. Adaugat in apa de baie, are efecte stimulatoare
sexual si ale sistemului nervos.
Datorita aromei sale intense, rozmarinul este un condiment foarte
bun pentru carnea de diverse feluri si pentru peste.
VALERIANA
Este utilizata cu success impotriva insomniei, a
nervozitatii si a stresului. Efectele sale calmante sunt induse de substanta
chimica valepotriata. Valeriana mai contine acid izovalerian, esteruri si
taninuri, precum si uleirui esentiale. In timpul perioadelor de nervozitate sau
insomnia, o baie cu valeriana inainte de culcare poate aduce relaxarea mult
dorita. Se considera ca valeriana stimuleaza si pofta de mancare.
Uleiul de valeriana e folosit pe scara industriala la fabricarea
parfumurilor, precum si ca ingredient aromatic in industria alimentara.
No comments:
Post a Comment